روز جهانی شنوایی
شنوایی اولین حس بیدار انسان است که برای ارتباط روح و جسم و ارتباط با دیگران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به مناسبت روز جهانی شنوایی ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ مصادف با سوم مارس ۲۰۱۱ لازم دانستیم در این مورد توضیحاتی ارائه نماییم.
شعار امسال: مراقبت از شنوایی برای همه با غربالگری تشخیص به هنگام و مداخله موثر
۵ نکته اصلی برای عموم مردم
- این حس اولین حس بیدار انسان است که از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد و ارتباطات روح و جسم را برقرار می نماید.
- کم شنوایی یک معلولیت پنهانی میباشد که با اقدامات پیشگیرانه ای قابل جلوگیری از ایجاد آن می باشد.
- مراقبت از گوش در مقابل ضربه های فیزیکی و صداهای بلند و بیماری ها عفونت ها و اقدامات پیشگیرانه در جهت واکسیناسیون های بدو تولد آزمایشات ژنتیک پیش از ازدواج تعدادی از اقدامات پیشگیرانه میباشند.
- استفاده از وسایل حفاظت شنوایی همچون گوشی های محافظ و پلاگ گوشی و قالب ضد صوت سفارشی در مشاغل سخت و صنعتی و جلوگیری از مواجهه با صداهای ناگهانی بلند برای برای کارگران و کارمندان از مسائل ضروری در پیشگیری از کم شنوایی ناشی از صدا می باشد.
- انجام معاینات ادیومتری برای کارگران و کارمندان حداقل سالی یک بار و برای کودکان و نوزادان حداقل ۶ ماه یکبار جهت پیگیری سلامت آن و شناسایی به موقع این مشکل که به صورت ناگهانی پیش می آید از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل مداخله به هنگام و موثر توانبخشی با تجویز سمعک مطابق با کم شنوایی در هر دو گروه سنی بسیار ضروری می باشد چراکه این مداخله می تواند از پیشرفت این مشکل جلوگیری نماید.
معاینات مربوطه از جمله شنوایی سنجی یا اودیومتری یکی از خدمات مرکز تخصصی طب کار سلامت سام پارس است که در معاینات ادواری و معاینات بدو استخدام انجام توسط کارشناسان مربوطه انجام می شود.
امید به فردایی بهتر و پر از صدای های زندگی بخش
مریم قنواتی نژاد کارشناس شنوایی شناسی مرکز تخصصی طب کار سلامت سام پارس