مرکز طب کار سلامت سام پارس
شنبه تا چهارشنبه: ۱۶-۸ و پنج شنبه: ۱۲-۸ جمعه ها: تعطیل
تلفکس: ۸۸۹۱۴۸۸۷-۰۲۱

آخرین مطالب آموزشی

خوش آمد

به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
روزها و ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه ۱۶-۸ و پنجشنبه ۱۲-۸
Title Image

خستگی بهاری و راهکارهایی برای کاهش خواب آلودگی

خواب آلودگی بهاری

خستگی بهاری و راهکارهایی برای کاهش خواب آلودگی

خستگی بهاری و خواب آلودگی در این فصل بسیاری از افراد را درگیر می‌کند. آیا شما هم با وجود هوای آفتابی زیبا و دمای مطبوع بیرون احساس خستگی، بی حالی و بی انرژی بودن می کنید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، پس شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنید. در این مطلب طب کار سلامت سام پارس راهکارهای ساده‌ای برای کاهش خواب آلودگی بهاری را بیان می‌کنیم.

علت خستگی بهاری چیست؟

خستگی بهاری یک حالت خلقی گذرا و طبیعی است که اغلب خود را در علائم جسمانی نشان می دهد. برخی از شایع ترین علائم خستگی بهاری عبارتند از کمبود انرژی، خستگی، تنبلی، ضعف، ناامیدی، خواب آلودگی غیر قابل کنترل (با وجود خواب کافی)، سردرد، گاهی اوقات درد مفاصل و بی انگیزگی. با نکات و ترفندهای صحیح می توانید با خستگی بهاری مبارزه کنید و انرژی از دست رفته و روحیه خوب خود را بازیابید.

انسان ها مانند همه حیوانات، سطح هورمون های خود را در پاسخ به محرک های خارجی مانند نور و دما تنظیم می کنند. وقتی هوا سرد و تاریک است، بدن برای حفظ انرژی و محافظت از خود، متابولیسم خود را کند می‌نماید. همچنین هورمون خواب ملاتونین بیشتری تولید می کند که منجر به افزایش نیاز به خواب می شود.

در حالی که در بهار، نور خورشید باعث می شود بدن هورمون فعالیت (سروتونین) بیشتری ترشح کند. دمای بدن افزایش می‌یابد، رگ‌های خونی منبسط می‌شوند و فشار خون کاهش می‌یابد. بدن ما به زمان نیاز دارد تا خود را با تغییرات فیزیکی سازگار کند. در نتیجه، بسیاری از افراد در ابتدای سال با دو هفته چالش برانگیز خواب آلودگی اضافی مواجه می شوند.

پزشکان این مرحله از خستگی را طبیعی و مورد انتظار می دانند، اما نباید آن را با شرایط پزشکی جدی تری که نیاز به کمک حرفه ای دارند، اشتباه گرفت. اگر علائم بالا را مشاهده کردید که ادامه یافتند، مهم است که با پزشک مشورت کنید. به طور متوسط ​​حدود دو هفته طول می کشد تا خستگی بهاری برطرف شود.

شایع ترین علائم خستگی بهاری چیست؟

معمولا افراد دچار علائم مشابهی می‌شوند. شایع ترین علائم خواب آلودگی بهاری عبارتند از:

– خستگی شدید و کمبود انرژی

– مشکل در خواب یا نیاز بیش از حد به خواب

– کاهش تمرکز و بهره وری

– افزایش تحریک پذیری و استرس

– بی حالی، سردرد، درد عضلانی

– کاهش اشتها یا اشتهای بیش از حد

چگونه علائم خستگی بهاری را کاهش دهیم؟

راهکارهای ساده ای برای کاهش علائم خواب آلودگی بهاری وجود دارد که با انجام آن‌ها می‌توانید تا حد زیادی با این مشکل مقابله کنید.

پیاده روی و ورزش در هوای تازه

پیاده‌روی سریع مخصوصا هنگام صبح می‌تواند موجب احساس جوانی و سرزندگی شود. همچنین می‌تواند خستگی بهاری را کاهش داده و سطح انرژی شما را تقویت کند و باعث شود در طول روز انرژی بیشتری داشته باشید. در واقع پیاده‌روی با افزایش گردش خون و تأمین اکسیژن کمک می‌کند شما در طول روز فعال و هوشیار بمانید.

به اندازه کافی بخوابید

سعی کنید خوب استراحت کنید و خواب با کیفیت و کافی داشته باشید. زیرا کمبود خواب می تواند علائم خستگی بهاری را تشدید نماید.

ذهن خود را آرام کنید

مدیتیشن، یوگا یا سایر تکنیک‌های آرامش‌بخشی می‌تواند به کاهش استرس و تحریک‌پذیری و بهبود رفاه کمک کند. وقت بیشتری برای خود بگذارید و کارهایی انجام دهید که استرس شما را کم می‌کند.

مصرف کافی مایعات بخصوص آب

کم آبی باعث خستگی و خواب آلودگی می شود زیرا کم شدن آب بدن، اکسیژن رسانی به مغز را کاهش می دهد و این مساله باعث می شود قلب شما برای پمپاژ اکسیژن به تمام اندام های بدن سخت تر کار کند. با هیدراته ماندن می توانید پرانرژی بمانید. نوشیدن آب اضافی انرژی بیشتری به شما می دهد تا کارهایتان را بهتر را انجام دهید و باعث کاهش خستگی بهاری شما می‌شود. تاکنون مطالعات مختلفی نشان داده است که کم آبی عملکرد ورزشی را کاهش داده و باعث می ‌شود شما احساس بی‌ حالی و خستگی کنید. به همین ترتیب، در طول خواب، بدن مایعات را از دست می دهد، بنابراین اگر در خواب دچار کم آبی شوید با سرگیجه و با مغز مه آلود از خواب بیدار می شویم. باید در نظر داشت آب می تواند به ما کمک کند تا ذهن خود را متمرکز نگهداشته و حتی نوشیدن آب کافی می توانداز میگرن جلوگیری کرده و عوارض آن را تسکین می دهد.

برای کاهش خواب آلودگی از نور خورشید بهره ببرید

نور خورشید می تواند به بهبود خلق و خو و افزایش سطح انرژی کمک کند. تابش خورشید به مغز سیگنال هایی می دهد که هوشیار، بیدار و بیشتر فعال باشد. به عبارت دیگر، بیرون رفتن و در معرض نور خورشید قرار گرفتن می تواند به شما کمک کند سرزنده تر و پرانرژی باشید.

توصیه‌های غذایی برای کاهش خستگی بهاری

شکلات سیاه : مصرف شکلات تلخ برای تولید اندورفین مفید است زیرا حاوی فنیل اتیلامین است که به تولید آن کمک می کند. این شکلات‌ها به شما کمک می کنند از غم و اندوه، منفی گرایی و خستگی دوری کنید.

آجیل: مصرف آجیل که منبع انرژی با محتوای بالای منیزیم است، اثر ضد استرسی ایجاد می کند و به کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب شما کمک می کند.

جو دوسر: یک غلات بسیار کامل حاوی کربوهیدرات، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است. علاوه بر اینکه منبع ویتامین های B6 و B5 است (کمبود این ویتامین‌ها با خستگی و تغییرات خلقی مرتبط است). اگر روزانه جو دو سر مصرف کنید از خستگی در امان خواهید ماند.

زرده تخم مرغ: حاوی سلنیوم است که علاوه بر این که یک غذای فوق العاده با مواد مغذی بی شماری است که مغز شما را تغذیه می کند، مانند لوتئین یا کولین که به عملکردهای شناختی یا حافظه کمک می کند، خلق و خوی خوب را تقویت می کند.

کنجد و دانه کتان (غنی از امگا 3): برای سنتز اندورفین یا همان هورمون های شادی افزایش مصرف امگا۳ ضروری است.

آووکادو : به سنتز سروتونین یکی از هورمون های شادی کمک می کند. سرشار از تریپتوفان، منیزیم و ویتامین های C و E است. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب ضروری برای پوست است. به احساس سرزندگی و کاهش خستگی بهاری کمک می کند.

توت فرنگی: جدای از کالری کم، این میوه سرشار از ویتامین C، اسید فولیک و آنتی اکسیدان است و به کنترل احتباس مایعات کمک می کند.

منابع آهن برای کاهش خواب آلودگی بهاری
منابع آهن برای کاهش خواب آلودگی بهاری

منابع آهن و پروتئین: احساس خواب آلودگی و خستگی یکی از شایع‌ترین علائم فقر آهن است که بیش از نیمی از افراد مبتلا به کم خونی آن را تجربه می‌کنند. چرا که بدن برای تهیه پروتئینی به نام هموگلوبین، که در گلبول‌های قرمز یافت می‌شود، به آهن احتیاج دارد. هموگلوبین نیز به حمل اکسیژن در بدن کمک می‌کند. وقتی بدن کمبود هموگلوبین داشته باشد، اکسیژن کمتری به بافت‌ها و ماهیچه‌ها می‌رسد و آن‌ها را از انرژی محروم می‌کند. علاوه بر این، برای حرکت خون غنی از اکسیژن، قلب باید بیشتر کار کند که می‌تواند شما را خسته کند.

5/5 - (9 امتیاز)
تماس بگیرید
instagram
sms
whatsapp
telegram
map
phone
waze