مرکز طب کار سلامت سام پارس
شنبه تا چهارشنبه: ۱۶-۸ و پنج شنبه: ۱۲-۸ جمعه ها: تعطیل
تلفکس: ۸۸۹۱۴۸۸۷-۰۲۱

آخرین مطالب آموزشی

خوش آمد

به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
روزها و ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه ۱۶-۸ و پنجشنبه ۱۲-۸
Title Image

نحوه صحیح بلند کردن اجسام

نحوه-صحیح-بلند-کردن-اجسام

نحوه صحیح بلند کردن اجسام

نحوه صحیح بلند کردن اجسام از بسیار مهم است. برخی از افراد پس از بلند کردن اجسام دچار کمردرد، گردن درد یا خستگی می شوند. این حس را شاید شما هم تجربه کرده باشید. سنگینی جسم فقط یک عامل این اتفاق است. قرارگیری بدن در وضعیت مناسب برای بلند کردن اجسام باعث می شود تا سنگینی جسم کم تر حس شود و آسیب به اعضای بدن از جمله کمر، گردن و ستون فقرات کاهش یابد. بلند کردن اجسام از آن دسته فعالیت هایی است که بیش تر مردم در طول روز تجربه می کنند. این تجربه می تواند به واسطه شغل افراد به صورت مداوم باشد یا برای جابه جایی اشیاء خانه بسیار کوتاه مدت باشد.

اهمیت نوع جابجایی اجسام

بلند کردن و جابه جایی اجسام در تعداد عضلات درگیر شده تاثیر زیادی دارد. نحوه درست جابه جایی باعث می شود تا فقط عضلات مورد نیاز فعالیت را انجام دهند. همچنین رعایت اصول بلند کردن اجسام از به کارگیری عضلات بخش های دیگر پیشگیری می کند. همین موضوع باعث کاهش آسیب و صدمات احتمالی می شود.

در صورتی که فرد حین بلند کردن اجسام در وضعیت درستی قرار نگیرد، دچار آسیب و صدمات می شود. آسیب های ناشی از جابجایی یا بلند کردن اجسام می تواند بلند یا کوتاه مدت باشند. کشیدگی عضلات، سردرد، خستگی، کمردرد، پاره شدن عضلات، و آسیب دیدگی ستون فقرات نمونه هایی از آسیب های بلند کردن اجسام به روش نادرست به شمار می روند. کاری که برای بسیاری از افراد معمولی به نظر می رسد اما ممکن است حتی باعث صدمات جبران ناپذیری شود.

نحوه صحیح بلند کردن اجسام

برای بلند کردن یک جسم و جابجایی آن باید توصیه های زیر را انجام دهید تا حس خستگی، کمبود انرژی و آسیب به اعضای مختلف بدن رخ ندهد.

۱. در ابتدا باید پاهایتان را به اندازه عرض شانه باز کنید و یکی از پاهایتان را جلوتر از دیگری قرار دهید. این حالت به ایستادن روبه جلو معروف است که از بروز آسیب ها در حین بلند کردن جسم پیشگیری می کند. این حالت ایستادگی در میان کاراته کارها زنکوتسو داچی گفته می شود. البته برای بلند کردن اجسام باید در حالت خفیف تری از زنکوتسو داچی قرار گرفت.

۲. ا‌کنون زانوهایتان را خم کنید و در حد توان خود مانند حرکت اسکوات پایین بیایید. هر چه به جسم نزدیک تر باشید، بهتر است. در حالت نیمه نشسته نحوه قرارگیری باسن روبه بیرون و کمر صاف است و فقط زانوها خم می شود. در صورتی جسم سنگین تر از حد معمول بود، یکی از زانوها را روی زمین قرار دهید.

۳. در هنگام بلند کردن جسم باید سینه روبه بیرون و سر روبه رو قرار گیرد. همچنین شانه ها باید به سمت عقب کشیده شوند. حفظ این وضعیت و داشتن تعادل بسیار مهم است. در صورتی که به نکات گفته شده در زمان بلند کردن جسم توجه نکنید، ممکن است دچار کمبود انرژی، سردرد، میگرن و بیماری های قلبی شوید.

۴. برای بلند شدن باید پاهایتان را از لگن به سمت زانو صاف کنید. در این هنگام از حبس کردن نفس پرهیز کنید. جسم را نزدیک بدن و در بخش مرکزی (نزدیک ناف) نگه دارید. بخش مرکزی برای بلند کردن اجسام دارای ارتفاع مناسب است و شدت فشار روی یک عضو را کاهش می دهد. در صورتی که حین جابجایی قصد تغییر جهت داشتید، باید به صورت آهسته و از لگن این کار را انجام دهید. استفاده از پا و سرعت بالا در زمان تغییر جهت احتمال آسیب به پا و کمر را افزایش می دهد. توجه کنید که در هنگام حرکت لگن و شانه باید در یک راستا قرار گیرند.

از وسایل کمکی استفاده کنید

به طور کلی در کارگاه ها علاوه بر رعایت نحوه صحیح بلند کردن اجسام برای این کار از دستگاه‌های کمکی استفاده می‌شود. که خود به دو بخش تقسیم می‌شود.

وسایل کمکی برای حمل اجسام

وسایل مورد استفاده داخل کارگاهی عبارتند از:

– قلاب ها و سطوح بالابر

– سطوح چرخی و نوار نقاله ها, انتقال دهنده های گویی شکل ( ساچمه ای)

– ابزارهای تخلیه و بارگیری

– گاری ها، سبد ها و چرخ های دستی

وسایل مورد استفاده بین کارگاهی عبارتند از:

– لیفتراک الکتریکی، واگن ها و تجهیزات مکانیکی

– نقاله ها و واگن های برقی

– جرثقیل ها

5/5 - (6 امتیاز)
تماس بگیرید
instagram
sms
whatsapp
telegram
map
phone
waze