مرکز طب کار سلامت سام پارس
شنبه تا چهارشنبه: ۱۶-۸ و پنج شنبه: ۱۲-۸ جمعه ها: تعطیل
تلفکس: ۸۸۹۱۴۸۸۷-۰۲۱

آخرین مطالب آموزشی

خوش آمد

به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
به سایت طب کار سلامت سام پارس خوش آمدید
روزها و ساعات کار: شنبه تا چهارشنبه ۱۶-۸ و پنجشنبه ۱۲-۸
Title Image

عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر

عفونت-تنفسی-کرونا-MERS

عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر

عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر که در برخی سایت‌ها از آن با عنوان آنفلوآنزای شتری نام برده شده است، موضوعی است که در این مقاله به آن می پردازیم. با نزدیک شدن به جام جهانی قطر شور و هیجان مردم جهان برای تماشای مسابقات بیش تر می شود. عده ای نیز به دلیل استقبال زیاد از این تورنومنت به قطر سفر می کنند تا مسابقات را به صورت حضوری تماشا کنند اما در فاصله کم تر از یک ماه تا جام جهانی از شیوع این بیماری در قطر گفته شد. این نوع عفونت تنفسی بسیار خطرناک است و از آنجایی که ورزش فوتبال و مسابقات جام جهانی بسیار پرطرفدار است و جمعیت زیادی به قطر می روند، هشدار ها و توصیه هایی در این مورد به بیماران داده می شود. اینکه این عفونت تنفسی چگونه است و چطور منتقل می شود از جمله سوالاتی است که ذهن مسافران جام جهانی را به خود مشغول کرده و باعث نگرانی آن ها شده است. برای اینکه اطلاعات بیش تری کسب کنید با ما همراه شوید.

علائم این عفونت تنفسی چیست؟

نام دیگر این ویروس سندرم تنفسی خاومیانه یا MERS-COV است و اولین بار در سال ۲۰۱۲ در عربستان مشاهده شد. این نوع عفونت تنفسی بین انسان ها و دام هایی مانند شتر منتقل می شود. البته این انتقال بین انسان ها نیز صورت می گیرد. حدود ۳۵ درصد از موارد گزارش شده به سازمان بهداشت جهانی جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند. البته قطعاً تعداد موارد فوتی بیش تر از این مقدار است و به دلایل مختلفی مانند تشابه آن به آنفلوآنزا یا خفیف بودن علائم گزارش نشده است. با اینکه این بیماری بیش تر در خاورمیانه رخ می دهد اما انتقال آن به کشورهای دیگر نیز صورت گرفته است. از سال ۲۰۱۲ تا کنون در ۲۷ کشور از جمله ترکیه، الجزایر، بحرین، چین، ایران، آمریکا، عربستان، کویت، قطر، فرانسه و انگلیس مواردی از ابتلا به این ویروس گزارش شده است.  

کسانی که مسن هستند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماری های کلیوی، ریه، سرطان، قلبی و دیابت مبتلا هستند احتمال بیش تری برای ابتلای آن ها به این ویروس وجود دارد. عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر که در برخی سایت‌ها از آن با عنوان آنفلوآنزای شتری نام برده شده با نشانه هایی همراه است اما امکان دارد فقط برخی از این نشانه ها در بیمار بروز کند. علائم این ویروس عبارتند از: تب شدید، سرفه، تنگی نفس، اسهال، ذات الریه در موارد شدید، وضعیت سندرم تنفسی خاورمیانه در قطر

این ویروس در سال های پیش در چندین کشور جهان مشاهده شده بود اما همان طور که از نامش پیدا است بیش تر در خاورمیانه رخ داده است. از ۲۲ مارس تا ۳ آوریل دو مورد فوتی از قطر بر اثر این بیماری به سازمان بهداشت جهانی گزارش شده که یکی از جانباختگان با ۵۰ سال سن مستقیماً با شتر در ارتباط بوده است و دیگری با ۸۵ سال سن علاوه بر تماس با شتر شیر آن را به صورت خام مصرف کرده بود و سابقه بیماری های مزمن دیابت، فشار خون و کلسترول را دارا بود. سرفه، تنگی نفس و تب شدید از علائم این دو فرد بوده است.

با این وجود که چندین ماه از این موارد مشاهده شده گذشته است و گزارش دیگری از ابتلای جدید به این بیماری گزارش نشده است اما همچنان باید به مراقبت ها و توصیه های بهداشتی عمل شود. در صورتی که هر نشانه ای در هر فرد حاضر در رقابت ها مشاهده شد باید به سرعت قرنطینه شود و به مراکز بهداشتی مراجعه کند. البته اکثر انتقال ها در مراکز بهداشتی رخ می دهد و باید مراقبت های لازم در این مکان ها نیز اعمال شود.

راه های انتقال این نوع عفونت تنفسی چیست؟

عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر که در برخی سایت‌ها از آن با عنوان آنفلوآنزای شتری نام برده شده است به دو نوع انسان به انسان و انسان و دام صورت می گیرد. هر دوی این انتقال ها بیش تر در خاورمیانه اتفاق می افتد.

انتقال انسان به انسان: انتقال انسان به انسان بر اثر تماس مستقیم رخ می دهد. معمولاً خانواده و نزدیکان فرد مبتلا و کارمندان مراکز بهداشتی در معرض این ویروس قرار دارند و احتمال ابتلای آن ها نیز وجود دارد.

انتقال انسان و دام: در این نوع انتقال انسان هنگامی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با شتر آلوده تماس پیدا کند؛ به این بیماری مبتلا می شود.

پیشگیری و درمان عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر

تا کنون درمان قطعی و واکسنی برای این ویروس ارائه نشده است و با توجه به شرایط بیمار برخی روش های درمانی به او پیشنهاد می شود. بهترین راه رعایت راهکارهای پیشگیری از این ویروس است. از هواداران جام جهانی خواسته شده تا حدالامکان از شترها دوری کنند زیرا خطر این ویروس از کرونا نیز بیش تر است. موارد زیر نمونه هایی از راه های پیشگیری است.

کسانی که به بیماری های قلبی، عروقی، کلیوی، ریوی و سرطان مبتلا هستند باید از تماس با شتر دوری کنند و از نوشیدن شیر خام و ادارار شتر و گوشت هایی که خوب پخته نشدند بپرهیزند.

در صورتی که افراد قصد بازدید از شترها را دارند یا در مکان هایی مانند بازار، مزارع و انبارها هستند که در آنجا حیوانات وجود دارند باید دست های خود را قبل و بعد از تماس با حیوانات شست و شو دهند و به حیوانات بیمار دست نزنند. همچنین پس از تماس با حیوانات از لمس کردن چشم ها، بینی و دهان خود بپرهیزید.

امکان بروز بیماری با مصرف محصولات خام و پاستوریزه نشده حیوانی وجود دارد‌. از همین جهت باید تمامی این محصولات مانند گوشت شتر یا شیر شتر به طور کامل پخته و پاستوریزه شوند. اگر چنین شرایطی به محصولات دامی اعمال شد نگرانی برای مصرف آن ها وجود ندارد.

سخن آخر

عفونت تنفسی کرونا MERS منتقل شونده از شتر در خاورمیانه شیوع بیش تری پیدا می کند اما به این معنا نیست که به کشورهای دیگر سرایت نکرده است. از آنجایی که جام جهانی در کشوری برگزار می شود که  چند مورد از مبتلایان به این نوع عفونت تنفسی دیده شده است؛ باید مراقبت های بهداشتی توسط هواداران جام جهانی رعایت شود و تا جایی که ممکن است از شترها دوری کنند تا هم خودشان از این بیماری در امان بمانند و هم با توجه به جمعیت حاضر در جام جهانی دیگران را به این ویروس مبتلا نکنند. در صورتی که هواداران جام جهانی موارد بهداشتی را رعایت کنند و توصیه های مصرف خوراکی های دامی را جدی بگیرند؛ دیگر جای نگرانی وجود ندارد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید post
تماس بگیرید
instagram
sms
whatsapp
telegram
map
phone
waze